VOEL JE THUIS IN HILVERSUM

Een bruisend centrum, heide, bossen en goede voorzieningen, Hilversum heeft het allemaal. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar je zo groen woont met Utrecht en Amsterdam om de hoek. Niet vreemd dus dat de stad zo populair is.

Winkelen en eten

Winkelen en je dagelijkse boodschappen doe je in het centrum aan de Kerkstraat of in de aangrenzende winkelcentra de Hilvertshof en de Gooische Brink. Vanaf het Postkantoor wandel je er zo naartoe. Hilversum is de Mediastad van Nederland. Vanaf het Postkantoor wandel je er zo naartoe. 

Wist je trouwens dat echte foodies zich in Hilversum ook prima kunnen vermaken? Door het gehele centrum vind je talloze restaurants (die nu ook bezorgen). Hieronder hebben we er een aantal voor je uitgelicht, maar ontdek vooral zelf wat jouw favoriete hotspot is!

Uitgaan

Zelfs voor een avondje theater of film hoef je Hilversum niet uit. Vue en het Filmtheater en het recent vernieuwde Hotel en Theater Gooiland bieden een breed scala aan theatervoorstellingen voor jong en oud.

Sporten

Tot slot is Hilversum ook een heel sportieve plaats. In de buurt van het Postkantoor vind je diverse golfclubs, tennisverenigingen, hockeyclubs, atletiek- en voetbalverenigingen. Natuurlijk lenen de bossen en heide zich ook perfect voor een gezonde workout in de buitenlucht.

Lcoatie

De lekkerste hotspots van Hilversum

Foodhall
FOODHALL MOUT

Aan het marktplein, tegenover de bios, vind je foodhal Mout. Een lekker robuuste plek om te borrelen en te eten. Dat doe je binnen of op het grote terras. De gevarieerde kaart biedt je eten uit 7 verschillende keukens. Ga lekker zitten en kijk je ogen uit. In de hal wordt bier gebrouwen door de Gooische Brouwers. Enjoy! 

 

Marktplein 1 | www.mouthilversum.nl

Barbier
BIERCAFE DE BARBIER

Hou je wel van een pintje, zo’n gele rakker met wit schuim? Dan zit je goed in Hilversum. Nog niet zo lang geleden opende de BarBier haar deuren. In het biercafé kun je kiezen uit meer dan 100 verschillende speciaal-bieren! Fijn ook dat terras. Vakantiegevoel in eigen stad.


 

Groest 92 | De BierBar @ Facebook

Salade
VERS | SALADEBAR

Zin in een gezonde hap, maar geen zin of tijd om te koken? Stap even binnen bij Vers Hilversum. Van een knapperige salade tot een dagverse stamppot en allerlei lekkere sapjes en hapjes, je vindt het hier allemaal. 

 

 

 

Kerkbrink 63 – 41 | www.vershilversum.nl

Meddens
MEDDENS

Je kunt het nog zien: Meddens was ooit een warenhuis. De stijl is gebleven, het concept is anders. Winkelen kun je er niet meer, maar des te fijner is het om hier te lunchen, dineren of een drankje te doen tot in de late uurtjes. De gevarieerde kaart biedt ook mooie gerechten als je (een dagje) geen vis of vlees eet.

 

Kerkstraat 112 | www.meddenshilversum.nl

Werf
CHEF AAN DE WERF

De voormalige gemeentewerf aan de Mussenstraat in Hilversum is nu de plek van Chef aan de Werf. Wat een fijn industrieel stekkie, waar ze ook nog eens verdraaid goed eten serveren. Het restaurant is opgenomen in de Michelingids 2019 met een eervolle vermelding en dat zegt genoeg. Ontdek het zelf. 

 

Mussenstraat 11 | www.chefaandewerf.nl  

Wine
DE SMAAKBOUTIQUE| WIJNBISTRO

De Smaakboutique is een superleuk tentje aan de Laanstraat waar je smaakpapillen worden verleid met lekker eten en goede wijnen. Hier hebben ze bij alle gerechten twee te combineren wijnen, zodat je wat te kiezen hebt en toch verzekerd bent van de juiste smaakcombinatie.

 

Laanstraat 1a, Hilversum | www.bistrosmaakboutique.nl

 

Burger
CAFE BURGER

Café Burger verkoopt hamburgers zoals je nog nooit geproefd hebt. Laat je verrassen door de enorm gevarieerde kaart en zet je tanden in een sappige burger met een lekker koud drankje binnen handbereik.   

 

 

Herenstraat 2 | www.cafeburger.nl

Spyker
HEREN SPYKER

Aan de Kerkbrink vind je de Heren Spyker. Wat een mooie zaak is dit. Leuk die combinatie van stijlen. Het enthousiaste team heet je welkom of je nu voor het diner, de lunch of een wijntje komt. De wijnbar is een heerlijke plek om het weekend in te luiden. 

 

Kerkbrink 17-19, Hilversum | http://herenspyker.nl

Doppio
DOPPIO

Lange tijd waren de koffietentjes iets wat je alleen in schattige Italiaanse dorpjes of in het hippe New York zag. Nu zijn ze niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Hilversum heeft Doppio. Haal hier je ochtendshotje, ga lekker wat eten, geniet van een cappuccino en neem gerust je laptop mee. 

 

‘s-Gravelandseweg 14 | www.doppio-espresso.nl

Hotspots/

Interesse?

 

Wil jij graag op de hoogte blijven van dit project? Meld je dan aan als belangstellende!

 

aanmelden

afb